martes, 24 de enero de 2012

Scriitorul Gelu Vlasin decorat cu Ordinul Meritului Cultural al Romaniei, in Grad de Cavaler


Prin decretul nr. 28 din 16 ianuarie 2012 al presedintelui României a fost conferit Ordinul Meritul Cultural, în Grad de Cavaler categoria A, "Literatura", scriitorului Gelu Vlasin stabilit de mai multi ani in Spania si fondatorul unei platforme culturale a romanilor din diaspora, transmite Romanian Global News.
 
Acordarea înaltului titlu s-a făcut la propunerea ministrului Culturii si Patrimoniului National.

În argumentarea acordării titlului se scrie: “În semn de apreciere pentru talentul si dãruirea de care a dat dovadă în întreaga sa carieră literară, pentru promovarea culturii românesti în lume si implicarea sa constantă în strângerea legăturilor dintre românii aflati peste hotare”.

Decretul unic al presedintelui României a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 44 din 19 ianuarie 2012.

Gelu Vlasin este prim-vicepresedinte al FEDROM, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, ales în Consiliul National al breslei scriitoricesti, fondator si coordonator al platformei online “Reteaua literară”, fondator si coordonator al clubului românilor de pretutindeni ”România din Diaspora”.

Conform Legii 29/2000, privind sistemul national de decoratii al Romaniei, gradul de Cavaler al Ordinului Meritul Cultural este asimilat gradului de sublocotenent şi beneficiază de onoruri militare precum si de alte privilegii reglementate prin lege.


* sursa: http://www.rgnpress.ro/

1 comentario:

Ady dijo...

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com