sábado, 27 de noviembre de 2010

Concert cu ocazia Zilei Naţionale la Madrid

Ambasada României la Madrid are plăcerea de a anunţa concertul susţinut de grupul vocal instrumental “Anton Pann” cu ocazia Zilei Naţionale, eveniment organizat de Institutul Cultural Român din Madrid.

Concertul va avea loc la 1 decembrie, orele 19.00, la Auditoriul Fundaţiei Lázaro Galdiano (Calle de Serrano, 122, Madrid).

Grupul vocal instrumental “Anton Pann” a luat fiinţă în Bucureşti, în 2004, la iniţiativa unui grup de studenţi de la Conservatorul Naţional de Muzică şi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă. Abordează un repertoriu de muzica veche românească din secolele XVII, XVIII şi XIX, cu instrumente specifice epocii, şi care cuprinde atât piese religioase, cât şi laice, colinde sau muzica medievală orientala şi occidentală.

Orchestra “Anton Pann” şi-a propus să redescopere şi să promoveze muzica românească veche, folosind instrumente şi aranjamente orchestrale mai apropiate de spiritul timpului în care a fost creată, cu influenţe din perioada bizantină sau otomană, adaptate spriritului românesc. Unele dintre piesele lor nu au mai fost niciodată interpretate în concerte în faţa unui public modern.

Pe lângă susţinerea de concerte, membrii grupului se dedică şi cercetării şi valorificării manuscriselor româneşti şi se implică în proiecte socio-culturale.


Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

No hay comentarios: